نوشته شده توسط : سارا غریب

معالجه زخم در همه اشخاص مختلف است و اکثر اوقات به عامل ها متمایز وابسته است . سن و نوع پوست دو چیز است که روش معالجه زخم ( پانسمان زخم ) و دوری از عفونت را تغییر و تحول میدهد . عامل ها دیگر به مدل زخم , محل , شدت و مورد ها دیگر وابسته است .

جلوگیری از عفونت امری لازم است , البته معالجه زخم بسیار بیشتر از این کار می کند . وقتی که با به کار گیری از پانسمان مطلوب از آسیب مراقبت میکنید , از تن شما مراقبت می شود . مدل پانسمانی که شما بایستی به کار گیری نمایید به عامل ها متمایز مربوط است . برخی از این موردها دربرگیرنده مدل جراحت , محل قرار گیری و شدت آسیب است . در‌این مقاله , ما در زمینه‌ی اشکال گوناگون پانسمان زخم برای معالجه طیف وسیعی از جراحات و زمان به کارگیری از هر مورد , با شما صحبت خوا هیم کرد .

در شرایطی‌که شما مبتلا یک زخم جدی شدید , تلاش نکنید خودتان آسیب را معالجه نمائید و برای دوری از عارضه ها آن , به دکتر رجوع‌نمایید .

پانسمان زخم چیست؟

پانسمان زخم هر چیزی که در تماس بدون واسطه با آسیب برای کمک به بهبودی و جلوگیری از پیدایش مشکلات یا این که عارضه ها بعدی جراحت استفاده می شود . پانسمانهای گوناگون براساس مدل جراحت استفاده می شود , ولی انگیزه تمامی آن ها امداد به کاهش عفونت است . پانسمان زخم همینطور به مورد ها زیر کمک می نماید :

• خون‌ریزی را متوقف کرده و دلمه بستن آسیب را شروع می نماید .

• خون مازاد , پلاسما یا این که مایعات دیگر را جذب می نماید .

• دبریدمان جراحت ( برداشتن بافت های مرده و به شدت آلوده و کثیف پوست )



:: بازدید از این مطلب : 26

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 30 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سارا غریب

روتین مراقبت از پوست

یک روتین روزمره شامل چهار قدم پایه‌ای است که می‌توانید یک بار صبح و یک بار شب انجامشان دهید.

  1. پاکسازی: از شوینده‌ای استفاده کنید که بعد از شست‌وشو باعث سفت شدن پوست‌تان نشود. بیشتر از دو بار در روز صورت‌تان را نشویید. اگر پوست خشکی دارید یا آرایش نمی‌کنید، یک بار شست‌وشو کافی است. طوری صورت‌تان را نشویید که چربی طبیعی‌اش را از دست بدهد. شوینده‌ها هم به صورت عمومی و هم به شکل اختصاصی برای انواع پوست ساخته می‌شوند.
  2. مرطوب کننده و آبرسان: تفاوت خیلی بارزی بین این دو محصول وجود ندارد ولی مرطوب کننده‌ها معمولاً چرب هستند و باعث جلوگیری از تبخیر رطوبت پوست می‌شوند. آبرسان‌ها معمولاً چرب نیستند و موادی‌اند که می‌توانند رطوبت را جذب و حفظ کنند؛ مثل هیالورونیک اسید. نکته‌ی مهم این است که حتی پوست‌های چرب نیز به مرطوب کننده یا آبرسان نیاز دارند. البته برای پوست‌های چرب بهتر است از آبرسان‌های برپایه‌ی آب که ضد آکنه هستند استفاده کنید.
  3. ضد آفتاب: کرم ضد آفتاب با SPF حداقل ۳۰ را ۱۵ دقیقه قبل از خروج از منزل به پوست خود بزنید. چون ۱۵ دقیقه زمان می‌برد که کرم ضد آفتاب فعال شود. کسانی که پوست‌های تیره‌تری دارند باید بیشتر از خود در برابر آفتاب محافظت کنند؛ چرا که رفع لکه‌های تیره‌ی پوست دشواتر است. بهترین انتخاب، ضد آفتاب‌های طیف وسیع (Broad-Spectrum) هستند.
  4. سرم‌ها: سرم‌های دارای ویتامین C یا افکتورهای رشد یا پپتیدها را بهتر است صبح‌ها و زیر کرم ضد آفتاب استفاده کنید. برای استفاده از رتینول‌ها و رتینوئیدها بهترین زمان شب است. استفاده از سرم‌ها الزامی نیست ولی ۳ قدم پیشین الزامی هستند.

بهترین روش های مراقبت از پوست

همیشه سعی کنید محصولاتی را برگزینید که با نوع و میزان حساسیت پوست‌تان همخوانی داشته باشند. برچسب یا لیبل روی محصولات را مطالعه کنید. از دستور مصرف محصول نیز پیروی کنید. این دستورات توسط پزشک، دکتر داروساز یا بروشور داخل بسته‌بندی محصول ارائه می‌شوند.

چند توصیه برای تمام انواع پوست:

  • مایعات کافی بنوشید،
  • حداقل هفته‌ای یکبار روبالشی خود را عوض کنید،
  • موهای خود را قبل خواب بشویید یا با یک شال ببندید،
  • هر روز ضد آفتاب بزنید و این کار را ۱۵ دقیقه قبل از خروج از منزل انجام دهید.

روش های مراقبت از پوست صورت زمانی مفید و خوب هستند که انجامشان دهید! پس یک روتین پیچیده و سنگین برای خود در نظر نگیرید. با سه یا چهار موردی که ما گفتیم شروع کنید و زمانی که عادت کردید به سراغ محصولات بیشتر مثل اگزفولینت‌ها (لایه‌بردارهای سطحی)، ماسک‌ها و محصولات درمان لکه‌های پوستی بروید.

روش های مراقبت از پوست خانگی که نباید انجام دهید:

  • آب لیمو: آب لیمو سیتریک اسید دارد که برای پوست مفید است ولی میزان اسیدیته‌ی آن به قدری زیاد است که می‌تواند در تماس با آفتاب باعث ایجاد لکه‌های تیره‌ی پوستی شود. همچنین آب لیمو می‌تواند باعث تحریک و خشکی پوست شود.
  • جوش شیرین (بیکینگ سودا): جوش شیرین با pH حدود ۸، خاصیت بازی داشته و به پوست شما استرس وارد می‌کند. این ماده به شکل چشمگیری باعث کاهش رطوبت و کم آبی پوست می‌شود.
  • سیر: در حالت خام، سیر می‌تواند باعث حساسیت، اگزما، التهاب و تاول‌های آبکی شود.
  • خمیر دندان: مواد موجود در خمیر دندان میکروب‌ها را از بین برده و چربی‌ها را جذب می‌کنند؛ اما می‌توانند باعث تحریک و خشکی پوست شما شوند.
  • شکر: به عنوان لایه بردار کریستالی بیش از حد خشن و آسیب‌زا است.
  • ویتامین E: استفاده موضعی از ویتامین E می‌تواند باعث تحریک پوستی شود. همچنین تاثیر آن برای بهبود جای زخم اثبات نشده است.

بعضی از این مواد ممکن است طبیعی و مقرون به صرفه به نظر برسند، ولی بدیهی است که برای پوست ساخته نشده‌اند. حتی اگر بلافاصله عوارض جانبی استفاده از آن‌ها را احساس نکنید، این مواد ممکن است در بلند مدت یا به صورت تاخیری به پوست شما آسیب وارد کنند. بهترین کار استفاده از محصولاتی است که به طور اختصاصی برای پوست و صورت شما طراحی شده‌اند.

نوع پوست شما مهم است

آیا می‌دانید که واقعاُ چه نوع پوستی دارید؟ شاید بدانید که پوست‌تان خشک، چرب یا حساس است. شاید هم در تشخیص نوع پوست اشتباه کرده باشید. دانستن نوع پوست بسیار مهم است. خرید محصولات مراقبت پوستی که برای پوست شما طراحی نشده‌اند، نه تنها مفید نخواهند بود بلکه ممکن است باعث بدتر شدن خشکی، جوش‌ها و دیگر مشکلات پوستی شود. حتی در مورد ترفند‌های معروف که در شبکه‌های اجتماعی و اینترنت می‌بینید نیز همین گونه است. برخی ترفندها ممکن است برای نوع پوست شما مناسب نباشند و باعث بدتر شدن مشکلات بشوند.

 روش‌های جوانسازی پوست یا شیوه‌های آبرسانی

پس در قدم اول اگر می‌خواهید روش های مراقبت از پوست موثر واقع شوند، باید نوع پوست خود را بشناسید.

انواع پوست شامل معمولی، خشک، چرب و مختلط می‌شود. نوع پوست هر فرد توسط عوامل ژنتیکی تعیین می‌شود و قابل تغییر نیست. اما برای بهبود شرایط کنونی پوست‌تان راه‌های بسیاری وجود دارد. روش‌های جوانسازی پوست یا شیوه‌های آبرسانی پوست از جمله راه‌هایی هستند که می‌توانند باعث بهبود شرایط پوست‌تان بشوند.

پوست معمولی (Normal)

اصطلاح علمی برای این نوع، «یودرمیک» است. منظور از «معمولی» این است که پوست در حالت تعادل نسبی قرار دارد. البته ممکن است ناحیه‌ی T (شامل پیشانی، چانه و بینی) در افراد با پوست معمولی کمی‌ چرب‌تر باشد؛ اما به طور کلی پوست معمولی از نظر رطوبت و چربی به این شکل است که پوست نه خشک است و نه چرب.

تشخیص پوست معمولی

برای تشخیص پوست معمولی به نکات زیر دقت کنید:

  • منافذ پوستی ریز
  • خونرسانی مناسب
  • بافت اسفنجی، صاف و لطیف
  • بدون قرمزی
  • رنگ صورتی شاداب و یکدست

این نوع پوست معمولاً حساس نمی‌شود ولی با افزایش سن ممکن است به سمت خشکی برود. پوست معمولی می‌تواند کم آب هم بشود که با خشک شدن متفاوت است. در این صورت برای بهبود شرایط به روش‌های آبرسانی نیاز است.

مراقبت از پوست معمولی
مراقبت از پوست معمولی

پوست معمولی نیاز به روش های خاصی برای مراقبت از پوست ندارد. همان روتین روزمره‌ای که بالا توضیح دادیم را رعایت کنید، مواد آشپزخانه را به پوست‌تان نزنید و اگر دچار مشکلات پوستی (مثل آکنه) شده‌اید، به بخش بعدی این مقاله مراجعه کنید.

پوست خشک

پوست خشک به پوستی گفته می‌شود که کمتر از حد معمول چربی (سبوم) تولید کند. با کاهش تولیدات سبوم، لایه‌ی چرب محافظتی روی پوست نازک شده و نمی‌تواند رطوبت را به خوبی حفظ کند. اصطلاح علمی این نوع پوست «زروسیس» نام دارد و از نظر شدت بین افراد مختلف متفاوت است، در حدی که گاهی به سختی قابل تشخیص است.

پوست خشک به شکل چشمگیری در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان است و تمامی انواع پوست با افزایش سن به سمت خشکی می‌روند. مشکلات ناشی از پوست خشک بسیار شایع‌ هستند و حدود ۴۰٪ از افرادی که متخصص پوست مراجعه می‌کنند، از این مشکلات رنج می‌برند.

علت پوست خشک

رطوبت پوست به میزان آب موجود در لایه‌های عمقی پوست و همچنین به میزان از دست دادن آب بستگی دارد.

پوست به طور مداوم از طریق راه‌های زیر آب از دست می‌دهد:

  • تعریق: خروج آب از طریق غده‌های عرقی به دلیل گرما، استرس و فعالیت،
  • تعرق یا تبخیر: پوست شما به صورت طبیعی و غیرفعال، روزانه حدود نیم لیتر آب از دست می‌دهد. این اتفاق به دلیل تبخیر یا تعرق آب از سطح پوست صورت می‌گیرد.

پوست خشک به دلیل کمبود موارد زیر ایجاد می‌شود:

  • فاکتورهای طبیعی مرطوب‌کننده پوستی (NMF) که شامل اوره، آمینو اسیدها و لاکتیک اسید می‌شوند. این مواد با اتصال به آب از تبخیر شدنش جلوگیری می‌کنند.
  • چربی‌های سطح پوست مثل سرامیدها، اسیدهای چرب و کلسترول که به عنوان سد طبیعی پوست در برابر خروج آب عمل می‌کنند.

چون پوست خشک به شکل طبیعی قادر به حفظ رطوبت نیست، باید با استفاده از روش های مراقبت از پوست به آن کمک کنیم.

تشخیص پوست خشک

پوست خشک طیف وسیعی از پوست کمی خشک‌تر از پوست معمولی تا پوست‌های بسیار خشک و شکننده را شامل می‌شود.

برای تشخیص پوست خشک به نکات زیر دقت کنید:

  • پوست کمی خشک ممکن است حس سفتی یا شکنندگی را به شما منتقل کند. ممکن است زبر باشد و گاهی خاصیت کشسانی یا الاستیسیته پوست کاهش می‌یابد.
  • پوست بسیار خشک در صورت عدم رسیدگی ممکن است زخم یا پوسته پوسته شود. همچنین گاهی سفت به نظر رسیده و دچار خارش می‌شود.
  • پوست شدیداً خشک معمولاً در بخش‌های خاصی از بدن مثل آرنج، دست، پاشنه و زانو دیده می‌شود. ضخیم شدن، ترک برداشتن، پوسته پوسته شدن و خارش از نشانه‌های آن است.

پوست خشک یا مشکل پوستی ؟

پوست شدیداً خشک معمولاً در سالمندان و دست‌های به شدت کم آب شده (به ویژه در فصل زمستان) مشاهده می‌شود. همانطور که اشاره کردیم، تمامی انواع پوست با افزایش سن به سمت پوست خشک می‌روند. همچنین بسیاری از افراد با پوست معمولی یا چرب در فصول سرد سال، دچار خشکی پوست می‌شوند. پس نوع پوست ممکن است به شرایط اقلیمی هم وابسته باشد.

یادتان باشد که پوست خشک نباید دچار التهاب یا درماتیت باشد. اگر پوست به دلیل التهاب خشک شده باشد، دیگر با نوع پوست خشک طرف نیستیم و با یک مشکل پوستی مواجهیم.

روش های مراقبت از پوست خشک

پوست خشک مستعد دچار شدن به التهاب و اگزما است؛ برای همین روش های مراقبت از پوست اهمیت زیادی در مورد این نوع دارند. مراقبت‌های عمومی زیر می‌توانند به شما کمک فراوانی بکنند:

  • حمام آب ولرم
  • محدود کردن استحمام به ۵ تا ۱۰ دقیقه
  • استفاده از مرطوب کننده بلافاصله بعد از حمام یا شستن دست
  • استفاده از صابون‌ها و شوینده‌های دارای مرطوب کننده
  • استفاده از محصولات مرطوب کننده قوی و غلیظ در زمستان و لوسیون‌های سبک‌تر در تابستان

از محصولاتی استفاده کنید که برای پوست‌های خشک ساخته شده‌اند. این محصولات قدرت شویندگی ملایمی دارند، یعنی چربی‌های محدود پوست شما را از بین نمی‌برند. به علاوه بیشترشان حاوی مواد مرطوب کننده هستند.

اگر مراقبت‌های عمومی در رفع خشکی همه یا بخشی از پوست شما موثر نبودند، ممکن است علت خشکی، بیماری یا مشکل پوستی باشد. درماتیت سبوریک، درماتیت تماسی و بیماری پای ورزشکاران از جمله مشکلات پوستی هستند که باعث خشکی پوست می‌شوند.

پوست چرب

پوست چرب به پوستی گفته می‌شود که بیش از حد چربی (سبوم) تولید می‌کند. تولید بیش از حد سبوم، «سبوریا» نامیده می‌شود.

علت پوست چرب

مواردی مانند عوامل ژنتیکی، تغییرات و عدم تعادل هورمونی، برخی داروها، استرس و محصولات آرایشی آکنه‌زا می‌توانند باعث ایجاد پوست چرب شوند.

تشخیص پوست چرب

برای تشخیص پوست چرب به نکات زیر دقت کنید:

  • منافذ پوستی بزرگ و قابل مشاهده
  • براق شدن پوست
  • پوست ضخیم‌تر و رنگ‌پریده است. ممکن است عروق خونی دیده نشوند.

مهم‌ترین مشکل افراد با پوست چرب، کومودوها (جوش‌های سرسیاه و سرسفید) و همچنین انواع و اقسام آکنه‌ها است.

زمانی که با موارد خفیف آکنه موجه هستیم، تعداد زیادی کومودو روی صورت و بیشتر اوقات روی گردن، شانه‌ها، پشت و سینه مشاهده می‌شود.

در موارد متوسط و شدید آکنه،  پاپول‌ها (جوش‌های کوچک بدون سر سیاه یا سفید قابل تشخیص) و پوسچول‌ها (جوش‌های متوسط با مرکز سفید یا زرد) پدیدار شده و پوست قرمز و ملتهب به نظر می‌رسد.

روش های مراقبت از پوست چرب و مستعد آکنه
  • از شوینده‌های ضد آکنه استفاده کنید. این محصولات حاوی سالیسیلیک اسید و بنزویل پراکسید هستند که به پاکسازی آکنه‌ها کمک می‌کنند.
  • با ملایمت پوست خود را بشویید. آسیب زدن به آکنه‌ها می‌توانند باعث بدتر شدن یا زخم‌شدن آن‌ها شود. یادتان باشد که جای زخم به سختی محو می‌شود.
  • پوست خود را نسابید و جوش‌ها را نترکانید. این دو شایع‌ترین علل زخم شدن در افراد با پوست چرب هستند.
  • از محصولات آبرسان و مرطوب کننده استفاده کنید ولی مواردی را انتخاب کنید که رقیق* بر پایه‌ی آب و ضد آکنه (Non-Comedogenic) باشند.
  • خانم‌ها باید از محصولات آرایشی بدون روغن و ضد آکنه استفاده کنند. محصولات آرایشی غیر از این و آرایش سنگین می‌تواند باعث بسته شدن منافذ و بدتر شدن آکنه‌ها شود.
روش های مراقبت از پوست چرب

پوست مختلط

در پوست مختلط نوع پوست در نواحی گونه با نواحی T (پیشانی، چانه و بینی) متفاوت است. البته ناحیه‌ی T می‌تواند به اندازه‌ی یک خط باریک یا بسیار گسترده باشد.

علت پوست مختلط

بخش‌های چرب‌تر پوست مختلط به دلیل افزایش تولید چربی و بخش‌های خشک به دلیل کاهش تولیدات سبوم ایجاد می‌شود.

تشخیص پوست مختلط

برای تشخیص پوست مختلط به نکات زیر دقت کنید:

  • ناحیه‌ی T شکل چرب شامل پیشانی، چانه و بینی
  • منافذ بزرگ در ناحیه‌ی T
  • گونه‌های دارای پوست معمولی تا خشک

روش های مراقبت از پوست مختلط

پوست مختلط نیاز به روش های خاصی برای مراقبت از پوست ندارد. می‌توانید از دو نوع مرطوب کننده قوی و ضعیف برای نواحی مختلف صورت‌تان استفاده کنید. همچنین اگر جوش‌های سرسیاه زیادی روی ناحیه‌ی T شما وجود دارد، می‌توانید از برچسب‌های برداشت جوش‌های سرسیاه استفاده کنید که به طور خاصی برای نواحی بین ابرو، بینی و زیر لب ساخته شده‌اند.

برخی شرایط خاص پوستی

جدا از مشکلات مربوط به نوع پوست، گاهی اوقات پوست دچار شرایط خاصی می‌شود که به رسیدگی‌های ویژه نیاز دارد. دو مورد از شایع‌ترین شرایط پوستی شامل پیری پوست و کم آبی پوست می‌شود.

پیری پوست

پوست همه ما به مرور زمان و با افزایش سن پیر می‌شود. قوام پوست کاهش می‌یابد، چین و چروک‌ها پدیدار می‌شوند و پوست خشک‌تر از گذشته به نظر می‌رسد. در این حالت باید به سراغ روش های خاص مراقبت از پوست برویم. راهکارهای تخصصی و خاصی که به مجموع آن‌ها روش‌های جوانسازی پوست می‌گویند.

برخی از روش‌های پرطرفدار جوانسازی پوست عبارت‌اند از:

  • تزریق بوتاکس، ژل و چربی
  • لیفت صورت با نخ
  • هایفوتراپی
  • روش‌های آر اف کونتراج و فرکشنال
  • میکرودرم ابریژن و هیدرودرم

کم آبی پوست

گاهی اوقات پوست دچار کم آبی می‌شود. یعنی رطوبت موجود در لایه‌های پوست کاهش می‌یابد. پوست کم آب لزوماً خشک نیست و اساساً پوست خشک با پوست کم آب تفاوت دارد. حتی گاهی اوقات پوست‌های چرب نیز دچار کم آبی می‌شوند.

اولین قدم برای حل این مشکل، نوشیدن مایعات است. نوشیدن آب و مایعات از کم آبی‌های آینده جلوگیری می‌کند ولی گاهی اوقات برای جبران آسیب‌های وارد شده و کم آبی کنونی پوست کافی نیست. در این مواقع باید به سراغ روش‌های آبرسانی به پوست بروید.

بهترین روش آبرسانی، شیوه‌ای است که تحت عنوان Facial شناخته می‌شود. این روش در ایران به پاکسازی پوست معروف است. البته این پاکسازی با پاکسازی که در خانه یا آرایشگاه انجام می‌دهید متفاوت است. پاکسازی پوست در کلینیک خانه سفید شامل مجموعه‌ای از روش های مراقبت از پوست است که در یک بسته به شما ارائه می‌شوند. این بسته شامل مواردی مثل پاکسازی عمیق، لایه برداری، سرم درمانی، ماسک، ماساژ و … است.

 

منبع



:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 21 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سارا غریب

۱ – قبل از خواب با یک شوینده ملایم صورت را بشویید؛ شوینده‌ای که حاوی دانه‌های اسکراب و پاک‌کننده باشد تا سلول‌های مرده سطح پوست را از بین ببرد چرا که تجمع همین سلول‌هاست که اصلی‌ترین عامل ایجاد آکنه است.

۲ – دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید؛ بعد یک گوش‌پاک‌کن را به این محلول آغشته کنید و روی جوش‌ها بمالید. سرکه سیب باکتری‌‌های مولد آکنه و سلول‌های مرده سطح پوست را از بین می‌برد و در نتیجه تا حدی التهاب جوش می‌خوابد و صبح که بیدار شوید میزان قرمزی جوش تا حد زیادی کاهش یافته ‌است.

۳ – قبل از اینکه به تختخواب بروید مقداری کرم ضدآکنه روی جوش‌ها بزنید، چنین کرمی باید حاوی بنزوئیل پروکساید باشد تا بتواند جوش را خشک کند و سلول‌های مرده سطحی را بردارد.

۴ – قطره ضدقرمزی چشم هم می‌ تواند به شما کمک کند یعنی قطره‌ چشمی که برای کم کردن قر مزی چشم‌ها استفاده می‌شود. اگر کرم ضدآکنه ندارید می‌توانید به جای آن از چنین قطره‌ای استفاده کنید. این قطره می‌تواند قرمزی جوش را کم کند اما هیچ تاثیری در بهبود جوش‌ها ندارد.

نکته :

مقداری دارچین و عسل را با هم مخلوط کنید تا ماده‌ای چسبی شکل به دست آید. صورتتان را بشویید و بعد مقداری از این مخلوط را قبل ازخواب روی مناطق مورد نظر بمالید و بگذارید تا صبح بماند.

نمی‌گذارد جای جوش زخم شود

روغن درخت چای را نیز می‌توانید امتحان کنید. این روغن نیز خاصیت ضدباکتریایی دارد و محصول استرالیا است. روغن درخت چای به کاهش قرمزی و تورم کمک می‌کند و مانع زخم شدن محل جوش می‌شود. البته باید از مصرف صابون‌هایی که موجب بروز حساسیت و واکنش‌های آلرژیک می‌شوند، پرهیز و قبل از خواب از خوردن غذاهای خیلی چرب و ادویه‌دار خودداری کنید چون در بروز آکنه‌ها تاثیر فوق‌العاده‌ای دارند.

یک شبه دانه‌های سرسیاه را از بین ببرید

۱ – باید پوست‌تان را با یک پاک‌کننده حاوی اسید سالیسیلیک بشویید، چرا که این دانه‌های سرسیاه بیش از همه به دلیل تولید بیش از اندازه چربی درون منافذ پوستی است؛به همین دلیل تمیز نگه‌داشتن پوست می‌تواند به پاک کردن دانه‌‌های سرسیاه کمک کند.

۲ – با یک لایه‌بردار ملایم سلول‌های مرده سطح پوست را بردارید، چرا که تجمع این سلول‌های مرده روی پوست هم می‌ تواند عامل ایجاد جوش و دانه‌های سرسیاه باشد.

۳ – یک حوله را داغ کنید و روی این دانه‌های سرسیاه قرار دهید، بخار و گرمای ناشی از حوله باعث می‌شود که دانه‌های سرسیاه به سطح پوست نزدیک شوند و در نتیجه تخلیه کردن آنها آسان‌تر شود، حوله را چند دقیقه روی دانه‌های سرسیاه نگه دارید و بعد آن منطقه را به خوبی خشک کنید.

۴ – نوک یک انگشت یک پارچه یا دستمال کاغذی قرار دهید؛ بعد آرام با نوک انگشت و دستمال این دانه‌‌‌ها را خیلی آرام فشار دهید، حواستان باشد که نباید به پوست فشار زیادی وارد شود، چرا که می‌تواند التهاب ایجاد کند.

۵ – در نهایت با یک کرم مخصوص دانه‌های سیاه کار را تمام کنید و بعد به تختخواب بروید.

این محلول هم معجزه می‌کند.

مقداری دارچین و عسل را با هم مخلوط کنید تا ماده‌ای چسبی شکل به دست آید. صورتتان را بشویید و بعد مقداری از این مخلوط را قبل ازخواب روی مناطق مورد نظر بمالید و بگذارید تا صبح بماند و بعد صبح صورت‌تان را کاملا بشویید. اگر معمولا در خواب زیاد تکان می‌‌خورید، توصیه می‌کنم روی بالش خود یک حوله بیندازید تا کثیف نشود.

روغن برخی گیاهان هم مفید است

راه دیگر برای از بین بردن یک شبه جوش‌ها استفاده از روغن‌های خاص و ضروری بدن است؛ یعنی روغن‌های تقطیر شده‌ای که حاوی ترکیبی از مواد عطری برخی از گیاهان است، دو گیاه فوق‌العاده برای پوست؛ یکی درخت چای و دیگری برگ‌بوست. روغن هر دو این گیاهان بسیار موثر است و شما می‌توانید با توجه به سلیقه خود یکی از آنها را انتخاب کنید.کافی است قبل از خواب بعد از اینکه صورتتان را شستید و خشک کردید یک قطره از روغن را روی جوش قرار دهید و بگذارید تا صبح روی جوش باقی بماند. حواستان باشد که حتما روی بالش خود یک حوله پهن کنید چرا که لک ناشی از این روغن‌ها به راحتی از روی پارچه پاک نمی‌شود.

پزشکان چه دارویی تجویز می‌کنند

اگر برای درمان سریع جوش‌ها به پزشک مراجعه کنید احتمالا مصرف داروهای کورتونی یا استروئیدی را برای کوتاه مدت به صورت خوراکی یا موضعی یا تزریقی تجویز می‌کند اما باید بدانید با مصرف طولانی‌مدت این داروها آکنه بدتر می‌شود اما در کوتاه‌مدت چنین داروهایی می‌تواند التهاب را از بین ببرد و از آنجا که التهاب نقش زیادی در ایجاد جوش دارد بنابراین جوش‌ها کاهش می‌یابند.باید بدانید مصرف این داروها باید محدود به چند روز یا نهایتا دو هفته باشد تا شدت ضایعات آکنه کم شود البته این بهبودی به طور موقتی است و فرد باید حتما داروهای خوراکی و موضعی آنتی‌آکنه، آنتی باکتریال را آغاز کند تا با قطع داروهای کورتونی و استروئیدی ضدالتهاب، جوش‌ها برنگردند.

برای پوست‌های حساس از خمیر دندان استفاده نکنید

اگر پوستی حساس دارید توصیه می‌کنیم سراغ خمیر دندان نروید، چرا که ممکن است پوست با خمیر دندان بیش از اندازه خشک شود و حتی بسوزد؛ بهتر است شما در این مواقع سراغ محلول بنزوئیل پروکساید ۳درصد بروید. کمی از این محلول را با یک گوش‌ پاک‌ کن روی جوش بگذارید.این ماده باکتری‌های عامل آکنه را می‌کشد، همچنین کاری می‌کند که منافذ مسدود شده پوستی باز شوند و در نتیجه هم پوست کمتر دچار آکنه می‌شود و هم راحت‌تر نفس می کشد.

این راه‌ها درمان قطعی نیستند

یادتان باشد که این راه‌ها نمی‌توانند به عنوان درمان قطعی مطرح باشند بلکه فقط می‌توانند به طور خیلی موقت جوش‌ها و آکنه‌‌ها را خوب کنند ولی اگر علت اصلی برطرف نشود، جوش‌ها دوباره برمی‌گردند و روز از نو و روزی از نو؛ اگر هم بخواهید این روش‌ها را مرتب تکرار کنید، احتمالا پوستتان بیش از اندازه حساس و خشک خواهد شد و نتیجه مطلوب مورد نظرتان به دست نخواهد آمد چرا که پوستی که تکه تکه خشک شده‌باشد بیشتر از آنکه زیبا باشد، حالت لکه لکه پیدا می‌کند.

راهنمای قدم به قدم برای یک شبه نابود کردن جوش‌ها

۱ – مهم‌ترین قدم برای از بین بردن جوش‌ها شستن و پاک کردن صورت است، یک پاک‌کننده ملایم بدون چربی برای شستن پوست‌های چرب ایده‌آل است.

۲ – یک تکه یخ را داخل یک تکه پارچه بگذارید و آن را هر یک ساعت حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی جوش قرار دهید؛ البته حواستان باشد که هر وقت احساس درد کردید؛ یخ را بردارید.

۳ – خیلی ملایم با سشوار روی جوش را خشک کنید،درجه حرارت سشوار را روی کمترین حد قرار دهید تا سردترین باد را داشته‌باشید. باید حدود ۳ تا 5 دقیقه باد سشوار را روی جوش بگیرید.حواستان باشد که سشوار را خیلی نزدیک به پوست نگیرید و هر گاه احساس کردید داغ شده‌است، کار را متوقف کنید.

۴ – قبل از اینکه به تختخواب بروید روی جوش را با کمی خمیردندان بپوشانید، حواستان باشد که از خمیر دندان سفیدی استفاده کنید که هیچ ماده افزودنی خاصی نداشته باشد؛ مثلا خمیردندان سفیدکننده نباشد. البته ناگفته نماند که خمیردندان‌‌های ژله‌ای هم برای این کار مناسب نیستند.

۵ – صبح روز بعد خیلی ملایم با آب ولرم خمیردندان را از روی جوش بشویید.

۶ – حالا می‌توانید باقی‌مانده جای جوش را با کانسیلر یا هر نوع کرم‌پودر و ماده آرایشی دیگر بپوشانید.

4 درمان فوری برای از بین بردن جوش صورت

تقریبا همه ما این تجربه را داریم که یک روز صبح از خواب بیدار شویم و در حالی که استرس یک قرار مهم را داریم، ناگهان در مقابل آیینه متوجه شویم که یک جوش بزرگ و وقت‌ ناشناس با ظاهری ناخوشایند روی بینی‌مان بیرون زده که شاید حتی بتواند موجب کاهش اعتماد به نفسمان در طول آن روز شود.

متخصصان بهداشت عمومی پوست در کانادا در مقاله‌ای به چند راهکار خانگی ساده و درعین حال موثر برای مقابله با این آکنه‌های بی‌موقع و ناخوشایند اشاره کرده‌اند که به کار بردن آنها تقریبا برای هر فردی میسر است.

این کارشناسان توصیه می‌کنند :

۱ – با مالیدن مقدار اندکی خمیر دندان روی آکنه می‌توانید به سریع‌تر خشک شدن آن کمک کنید.

۲ – همچنین می‌توانید مقداری خمیر زردچوبه تهیه کرده و آن را قبل از خواب روی جوش بمالید و هنگام صبح با آب بشویید.

۳ – عسل نیز برای درمان جوش‌های بزرگ مفید است چون خاصیت ضد باکتریای قوی دارد و عفونت را درمان می‌کند.

۴ – روغن درخت چای را نیز می‌توانید امتحان کنید. این روغن نیز خاصیت ضد باکتریایی دارد و محصول استرالیا است. روغن درخت چای به کاهش قرمزی و تورم کمک می‌کند و مانع زخم شدن محل جوش می‌شود.

مراقب باشید از مصرف صابون‌هایی که موجب بروز حساسیت و واکنش‌های آلرژیک می‌شوند، پرهیز کنید و قبل از خواب از خوردن غذاهای خیلی چرب و ادویه‌دار خودداری نمایید چون در بروز آکنه‌ها تاثیر فوق‌العاده‌ای دارند.

چهل روز تا رفع کامل جوش و لکه های صورت! امتحان کنید!

شایدشما هم از آن دسته از افراد هستید که مرتبا در صدد رفع لکه های قهوه ای و جوش های صورت بر آمده اید و به نتیجه ای که می خواستید نرسیدید این بار راه درمانی ساده ای که تنها با استفاده از سالمترین، موثرترین و طبیعی ترین مواد انجام می شود را نیز امتحان کنید، شرط تاثیر گذاری و به نتیجه رسیدن درست آن مراقبت و انجام این کار تا چهل روز و به طور مرتب است.

مواد لازم:

سیب یک عدد کوچک

عسل یک قاشق چایخوری

آبلیمو سه چهار قطره

به این ترتیب که:

پیشنهاد می کنیم این کار ترجیحا شب و قبل از خواب انجام شود اما اگر برایتان مقدور نیست هر ساعتی از روزکه می توانید و آرامش دارید را انتخاب کنید، یک سیب کوچک را از وسط نصف کرده، آن را رنده کنید و نصف دیگر را همان موقع بخورید. سیبهای رنده شده را از صافی رد کنید، آب آن را به آرامی و به حالت دورانی از پایین به بالا با ماساژ بر روی صورت بمالید و صبر کنید تا خوب جذب پوست شده و خشک شود. پس از ده تا پانزده دقیقه پوستتان را با آب سرد و خنک بشویید و از مخلوط عسل و آبلیمو استفاده کرده آن را به همان شکل روی صورت بزنید و با نوک انگشتان به آرامی به پوستتان ضربه بزنید .حالت کشدار آن را حس می کنید که طبیعی است . پس از ده دقیقه دوباره صورتتان را با آب سرد و خنک بشویید . توصیه می شود این کار را حتما تا چهل شب مرتب انجام دهید ، نیمه ی سیب را نیز حتما بخورید تا به نتیجه ی مطلوب برسید.

چند پیشنهاد ساده، جالب و سریع برای از بین بردن جوش که نمی دانید !

اگر صبح که از خواب بیدار می شوید متوجه شوید که یک جوش در قسمتی از صورتتان سر برآورده و خصوصا اگر این اتفاق قبل از یک واقعه مهم برایتان پیش بیاید، حتما خیلی غصه دار می شوید.

اکثر افراد این حادثه غم انگیز را به نوعی تجربه کرده اند. چند روز مانده به یک مهمانی مهم، یک مراسم رسمی، جشن تولد و… انگار که طبیعت از سرلجبازی می خواهد دستمان بیندازد. حالا اگر چنین شد چه باید بکنیم؟

مرکبات: یکی از روش های متداول، گذاشتن مرکبات بر روی جوش است. اسیدسیتریک موجود در این میوه ها به خشک شدن جوش چرکی کمک می کند، در حالی که ویتامین های موجود در آنها التهاب باکتری های عفونت زا را کم می کند.

اگر در جست و جوی درمان خانگی برای این جوش ها هستید استفاده از مرکبات نقطه آغازین خوبی است. یک پرتقال یا لیمو را پوست کنده و از طرفی که آب میوه وجود دارد به پوست و روی جوش بمالید، این کار باعث می شود تا کمی احساس سوزش کنید. سپس اجازه دهید تا در معرض هوا خشک شود. تکرار این کار چندین بار در طول یک روز به شما کمک می کند تا جوش برطرف شود.

نمک دریایی: به شما کمک می کند تا باکتری های موجود در جوش های چرکی کشته شوند و منافذ پوستی پاکیزه بمانند. به این منظور کمی آب را بجوشانید. مقداری نمک دریایی را برداشته و کمی آب بر روی آن بریزید تا خمیری شکل شود. پس از آنکه خمیر سرد شد و دمای آن به دمای اتاق رسید با دست و دلبازی این خمیر را بر روی جوش قرار دهید. صبر کنید تا کاملا خشک شود و سپس محل را با آب بشویید. این عمل باعث کشته شدن باکتری ها شده و اجازه نمی دهد تا جوش چرکی در صورتتان اثر و لکه ای باقی گذارد.

خمیر دندان: اگر برای درمان جوش صورت خود خیلی عجله دارید پس باید روش سریع الاثرتری را انتخاب کنید. اگر قبل از خواب کمی خمیردندان بر روی جوش بمالید، احتمالا صبح جوش شما به مراحل پایانی عمر خود خواهد رسید و شاید هم از بین رفته باشد.

سیب: سیب رنده شده را مستقیما بر روی جو ش ها بمالید و پس از خشک شدن نه تنها به از بین رفتن باکتری های موجود در جوش های چرکی کمک می کند، بلکه جوش ها را خشک می کند.

 

منبع

 



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 10 شهريور 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سارا غریب

آکنه یا جوش چیست؟
«آکنه»، آکنه شایع یا رخ جوش، که مردم آن را با عنوان جوش‌های ناشی از غرور جوانی می‌شناسند یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی و شایع‌ترین علت مراجعه بیماران به پزشکان پوست و مو است.

این بیماری معمولاً هم زمان با بلوغ شروع می‌شود و در تقسیم بندی بیماری‌های پوستی، جزو یکی از بیماری‌های زائده‌های پوست، یعنی مو به حساب می‌آید. ریشه مو در فضای کانال مانندی به اسم «فولیکولِ» مو قرار گرفته و رشد می‌کند.

از طرف دیگر، غدد چربی به عنوان یکی دیگر از زوائد پوستی، ترشحات خود را داخل فولیکول مو تخلیه می‌کنند که به سمت بالا حرکت کرده و روی سطح پوست پخش می‌شوند.

این بیماری به طور معمول همه اغلب افراد را در دوران بلوغ متأثر می‌کند و در این زمینه تاکنون هیچ استثنائی در موضوعاتی مثل نژاد و جنسیت دیده نشده است. تنها تفاوت‌های دیده شده این است که ظهور جوش در زنان گاه حتی در اواسط تا اواخر دهه ۲۰ سالگی نیز رخ می‌دهد. جوش به طور معمول در محل رشد مو‌های صورت، سینه و پشت ظاهر می‌شود. بر این اساس، شکل گیری جوش را در سه نقطه ذیل، اینگونه می‌توان توصیف کرد:

۱. صورت: جوش در این بخش از بدن تقریباً هر فردی را درگیر و مبتلا می‌کند.
۲. پشت: حدود نیمی از افرادی که به جوش مبتلا هستند، در این قسمت از بدن نیز با آن درگیر می‌شوند.
۳. سینه: حدود ۱۵ درصد از افرادی که به جوش مبتلا هستند، در این قسمت از بدن نیز با آن درگیر می‌شوند.

انواع مختلف جوش
در واقع ۶ نوع اصلی جوش وجود دارد که می‌توان آن‌ها را به ترتیب ذیل تقسیم بندی کرد.

جوش‌های سر سیاه: برجستگی‌های کوچک سیاه یا زرد که روی پوست ایجاد می‌شوند. برخی تصور می‌کنند که علت سیاهی این جوش‌ها ورود آلودگی‌های خارجی است، اما این سیاهی در واقع مربوط به پوشش داخلی فولیکول مو است که رنگدانه ایجاد می‌کنند.

جوش‌های سر سفید: ظاهری شبیه به جوش‌های سر سیاه دارند، اما ممکن است در هنگام فشردن آن‌ها سفت‌تر باشند و خالی نشوند.

پاپول ها: برجستگی‌های کوچک قرمز رنگی که ممکن است احساس درد ایجاد کنند.

چرکدانه یا پوسچول: شبیه به پاپول‌ها هستند، اما یک نوک سفید در مرکز دارند، که ناشی از ایجاد چرک است. چرکدانه کمی برجسته‌تر از سطح پوست بوده حاوی مایع اغلب روشنی است که در آن سلول‌های مرده و تجمعی از نوتروفیل‌ها وجود دارد. نوعی جوش دردناک بوده، برجستگی‌های پر از چرک سفید یا زرد رنگ، با پایه قرمز رنگ هستند.

گرهک یا ندول: توده‌های بزرگ و سختی هستند که در زیر سطح پوست ایجاد می‌شوند و می‌توانند دردناک باشند.

کیست: شدیدترین نوع جوش ناشی از آکنه است. کیست ها، توده‌های پر از چرکی هستند که شباهت زیادی به جوش‌ها دارند و بیشترین خطر ایجاد زخم دائمی را دارند.

چرا جوش می‌زنیم؟
هیچ عاملی منفردی نیست که به تنهایی باعث ایجاد جوش شود. جوش هنگامی پدید می‌آید که غدد چربی (روغنی) متصل به فولیکول‌های مو در زمان بلوغ یا به دلیل سایر تغییرات هورمونی تحریک شوند. سبوم (روغن) یک ماده طبیعی است که پوست را روغنکاری و محافظت می‌کند.

همراه با افزایش تولید این ماده روغنی، تغییر در سلول‌های پوستی در دوران بلوغ، سبوم را برای متأثر کردن منافذ فولیکول مستعد می‌کند. این پلاگین در صورتی که توسط یک لایه نازک از پوست پوشانده شده باشد، ظاهر می‌شود، اما در صورت قرار گرفتن در معرض هوا، قسمت در معرض تیره‌تر این پلاگین را «سر سیاه» می‌نامند.

فولیکول موی متأثر شده به تدریج بزرگ می‌شود و با بزرگ شدن آن، ممکن است در دیواره فولیکول پارگی شود و این امر اجازه می‌دهد مواد تحریک کننده و باکتری‌های طبیعی پوست به لایه‌های عمیق‌تر پوست دسترسی پیدا کنند و درنهایت التهاب ایجاد می‌شود. التهاب در نزدیکی سطح پوست، چرکدانه ایجاد می‌کند. التهاب عمیق‌تر منجر به یک پاپول می‌شود و اگر التهاب از این هم عمیق‌تر باشد، کیست ایجاد می‌کند.

عواملی وجود دارد که برخلاف تصور معمولاً نقشی در ایجاد جوش ندارند، که برخی از مهمترین آن‌ها را می‌توان به ترتیب ذیل برشمرد:

غذا: والدین اغلب به نوجوانان می‌گویند که از خوردن پیتزا، غذا‌های چرب و سرخ شده و هله هوله خودداری کنند. اگرچه این غذا‌ها در کل ممکن است برای سلامتی مفید نباشند، اما باید دانست که نقش مهمی در ایجاد جوش ندارند. اگرچه برخی از مطالعات اخیر نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی پر کربوهیدرات، شیر و شکلات خالص می‌توانند ایجاد جوش را تشدید کنند، اما این یافته‌ها هنوز به اثبات نرسیده اند.

آلودگی خارجی: جوش‌های سرسیاه، به علت رنگدانه‌ها و روغن اکسید شده به این شکل در می‌آیند و نه آلودگی خارجی. عرق باعث ایجاد جوش نمی‌شود و توسط غدد کاملاً مجزا در پوست پدید می‌آید. از طرف دیگر شستشوی بیش از حد نیز می‌تواند پوست را خشک و تحریک کند.

استرس: بعضی از افراد تصور می‌کنند که استرس باعث پدید آمدن جوش‌ها می‌شود، اما باید دانست که استرس نقش مستقیمی در ایجاد جوش ندارد.

عواملی که باعث ایجاد جوش می‌شوند
با این همه عواملی وجود دارد که بسته به فرد مبتلا، ممکن است عواملی برای ایجاد جوش به شمار روند. برخی از این عوامل را می‌توان به شرح ذیل برشمرد:

وراثت: اگر یکی از والدین شما به جوش شدید مبتلا بوده باشد، به احتمال زیاد شما نیز بدان گرفتار خواهید شد و کنترل آن در چنین افرادی به مراتب سخت‌تر است.

فشار: در بعضی از بیماران، فشار ناشی از کلاه ایمنی، بند‌های کلاه، یقه ها، بند جوراب یا شلوار و ... می‌تواند جوش را تشدید کند.

داروها: بعضی از دارو‌ها ممکن است باعث ایجاد و یا بدتر شدن جوش شوند، مانند دارو‌های حاوی یدیدها، برمید‌ها یا استروئید‌های خوراکی یا تزریقی (یا پردنیزون تجویز شده دارویی یا استروئید‌هایی که بدنسازان یا ورزشکاران گاهی مصرف می‌کنند). دارو‌های دیگری که می‌توانند باعث ایجاد یا تشدید جوش شوند، دارو‌های ضد تشنج و لیتیم هستند، با این حال اکثر موارد جوش به مواد مخدر مربوط نمی‌شوند.

مشاغل: در برخی مشاغل، قرار گرفتن در معرض محصولات صنعتی مانند روغن‌های برش ممکن است باعث ایجاد جوش شود.

مواد آرایشی و بهداشتی: برخی از مواد آرایشی و محصولات مراقبت از پوست باعث گرفتگی منافذ پوست می‌شوند. در هنگام خرید محصولات آرایشی و بهداشتی مربوط به پوست، حتماً باید به ترکیبات محصول و هشدار‌های مربوط به استفاده از آن‌ها دقت کنید و اگر دغدغه‌های مربوط به جوش را دارید باید حساسیت بیشتری در این زمینه به خرج دهید. یک پیشنهاد این است که محصولاتی را انتخاب کنید که «مبتنی بر آب» باشند چرا که برای افراد درگیر با جوش، مفید‌تر هستند.

مشکلات پوستی که نباید با جوش اشتباه گرفت
روزاسه: روزاسه یا آکنه دوران بزرگسالی عبارت است از التهاب و قرمزی مزمن پوست صورت (معمولاً گونه‌ها، بینی و پیشانی) است، اما در واقع این بیماری آکنه نیست. این بیماری هر دو جنس (به خصوص افراد با رنگ روشن پوست) را درگیر می‌کند، ولی در زنان سه برابر شایعتر است. سن بروز روزاسه معمولاً ۳۰ تا ۶۰ سال است.

جوش اصلاح: به این حالت گاهی اوقات «برجستگی‌های تیغ» یا «راش تیغ» نیز گفته می‌شود. وقتی اصلاح می‌کنید و انتهای موهایتان را به پوست نزدیک کردید، مو‌ها در پوست پیچیده و باعث ایجاد برآمدگی‌هایی می‌شوند. این یک مشکل مکانیکی است و درمان آن شامل کمتر تراشیدن مو (یا ریش گذاشتن و یا لیزر مو) است. البته سودوموفیکولیت (جوش اصلاح) در بیمارانی که جوش دارند نیز می‌تواند رخ دهد.

فولیکولیت: جوش‌ها می‌توانند در قسمت‌های دیگر بدن مانند شکم، باسن یا پا‌ها ایجاد شوند. اما این‌ها نه جوش بلکه فولیکول‌های ملتهب هستند. اگر این موارد به خودی خود برطرف نشوند، پزشکان می‌توانند آنتی بیوتیک خوراکی یا خارجی را تجویز کنند که به طور کلی برای جوش استفاده نمی‌شوند.

فولیکولیت گرم منفی: برخی از بیمارانی که مدت طولانی با آنتی بیوتیک خوراکی تحت درمان قرار گرفته اند، پاستول‌های پر از باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک‌هایی که قبلاً استفاده کرده اند را توسعه می‌دهند. آزمایش‌های کشت باکتریایی می‌توانند این میکروب‌ها را شناسایی کنند و باعث می‌شود پزشک آنتی بیوتیک‌های مختلف یا سایر روش‌های درمانی را تجویز کند.

چه کسی باید شروع به درمان جوش کند؟
از آنجایی که هر کسی ممکن است در دوره‌ای دچار جوش شود، مناسب‌ترین زمان برای درمان آن وقتی است که جوش ممکن است سبب ایجاد زخم شود و یا باعث آزار فرد شود. البته باید یاداور شد که همیشه فرد نمی‌تواند چنین حالت‌هایی را به سادگی پیش بینی کند و ممکن است به یک باره درگیر جوش‌های شدید شود و یا درست قبل از یک مراسم مهم مثل جشن ازدواج با یک جوش ملتهب بزرگ مواجه شود؛ بنابراین مراجعه به یک متخصص می‌تواند به شما در تنظیم یک پروسه چگونگی درمان کمک کند.

چگونه از شر جوش‌ها خلاص شویم؟
تغییر در سبک زندگی
اعتدال و نظم چیز‌های خوبی است، اما همه نمی‌توانند هشت ساعت بخوابند، سه وعده غذایی سالم در روز بخورند و روزانه مقدار زیادی آب بنوشند؛ بنابراین احتمالاً مفیدترین تغییر در شیوه زندگی می‌تواند این باشد که از فشردن جوش‌ها خودداری کنید.

بازی با جوش‌های کوچک تقریباً همیشه باعث می‌شود که برجستگی‌ها برای مدت طولانی تری قرمز و برآمده باقی بمانند و در این زمینه، تمیزی و دقت شما هم نمی‌تواند هیچ نقش مفیدی بازی کند. افراد اغلب از قرمزی به عنوان «زخم» یاد می‌کنند، اما خوشبختانه این نوع جوش‌ها معمولاً دائمی نیست. این تنها علامتی است که اگر به آن دست نزید، ممکن است طی چند ماه بهبود یابد.

منافذ را باز کنید
ویزیت‌های گاه به گاه به متخصص زیبایی که متخصص از بین بردن بی خطر جوش‌های سر سیاه در هنگام صورت است می‌تواند سودمند باشد.

پاکسازی و مراقبت از پوست
اگر با جوش درگیر بوده اید احتمالاً تاکنون مطالب مختلفی را سایت‌ها و مجلات خوانده باشید که یک محصول جادویی یا رژیم عذایی خاصی را برای از میان بردن جوش‌ها به شما پیشنهاد می‌کند، اما باید توجه داشته باشید که از لحاظ علمی چنین چیزی برای عموم افراد وجود ندارد و جوش‌ها با اشخاص مبتلا و موقعیت‌های مختلف افراد مرتبط هستند؛ بنابراین تا می‌توان باید در خصوص مسائل مربوط به مراقبت از پوست حساس بود. در این خصوص راه‌های ساده‌ای وجود دارد که می تواند پوست شما را سالم و پاک نگه دارد.

استفاده از پاک کننده‌های ملایم: شستشو یک یا دو بار در روز با یک نوار تمیز کننده مرطوب یا مایع باعث تمیز شدن پوست می‌شود و حساسیت و تحریک پوستی را به حداقل می‌رساند.

استفاده از پاک کننده‌ها و ماسک‌های لایه برداری: انواع اسکراب‌های خفیف، لایه بردار‌ها و ماسک‌ها می‌تواند کمک کننده باشند. این محصولات ممکن است حاوی اسید سالیسیلیک باشند که آن را به یک عامل لایه برداری بسیار ملایم تبدیل می‌کند. این محصولات لایه بیرونی پوست را از بین می‌برند و بدین ترتیب منافذ را باز می‌کنند. محصولاتی که حاوی اسید‌های گلیکولیک یا آلفا هیدروکسی نیز هستند، اکسلفیپیت‌های پوست را نرم می‌کنند.

رتینول: این ماده مشتق از ویتامین A می‌تواند به تقویت لایه برداری پوست کمک کند، اما نباید آن را با داروی Retin-A اشتباه گرفت.

کاهش باکتری‌ها
پاک کننده‌های ضد باکتریایی: محبوب‌ترین ماده در پاک کننده‌های ضد باکتری بدون نسخه، بنزوئیل پراکسید است.

پاک کننده‌های موضعی (خارجی): پاک کننده‌های ضد باکتریایی به شکل ژل، کرم و لوسیون‌هایی که در ناحیه آسیب دیده اعمال می‌شوند را نیز می‌توان مورد استفاده قرار داد. ترکیبات فعال این مواد که باکتری‌های سطحی را از بین می‌برند شامل بنزوئیل پراکسید، گوگرد و رزورسینول است. اما توجه داشته باشید که خیلی نباید فریب محصولات گران قیمتی شوید که در رسانه تبلیغ می‌شوند، چرا که گاه نمونه‌های بسیار ارزان‌تر و حتی قوی‌تر آن را در داروخانه‌ها بیابید.

بنزوئیل پراکسید در تعداد کمی از افراد باعث سوزش پوست و پوسته پوسته شدن پوست می‌شود که به محض قطع مصرف این محصول از بین می‌رود. به خاطر داشته باشید که بنزوئیل پراکسید یک سفیدکننده است، بنابراین اجازه ندهید محصولات حاوی بنزوئیل پراکسید با پارچه‌ها در تماس باشند.

چربی‌های اضافی را کاهش دهید‌
نمی‌توان جلوی تولید غدد چربی را گرفت. حتی ایزوترتینوئین نیز فقط برای مدتی غده‌های چربی را کند می‌کند و پس از قطع آن، مجدداً فعالیت طبیعی خود را از سر می‌گیرند. با این حال هنوز هم می‌توان از چربی موجود در سطح پوست خلاص شد و ظاهر درخشنده آن را کاهش داد:

۱. برای از بین بردن چربی می‌توانید از یک قابض / تونر ملایم استفاده کنید. (بسیاری از مواد را می‌توان از داروخانه‌ها و همچنین و یا فروشگاه‌های معتبر محصولات آرایشی تهیه کرد.)

۲. محصولاتی که حاوی اسید گلیکولیک یا یکی دیگر از اسید‌های هیدروکسی آلفا هستند نیز با ایجاد لایه برداری در لایه سطحی پوست، در پاکسازی چربی پوست بسیار مفید هستند.

۳. ماسک‌های حاوی گوگرد و سایر مواد تشکیل دهنده‌ای از این قبیل، روغن صورت را بیرون می‌کشند.

۴. پد‌های ضد باکتریایی حاوی بنزوئیل پراکسید نیز می‌توانند به از بین بردن چربی اضافی پوست کمک کنند.

پزشکان چگونه جوش را درمان می‌کنند؟
اگر فردی قادر به کنترل کافی جوش‌های خود نیست، بهتر است با پزشک یا متخصص پوست و مراقبت‌های اولیه مشورت کند. هدف از درمان، باید پیشگیری از زخم باشد (نه یک چهره بی عیب و نقص) به گونه‌ای که پس از برطرف شدن شرایط به طور خودجوش، هیچ نشانه‌ای ماندگار از درد و رنج وجود نداشته باشد. در اینجا برخی از درمان‌های موجود ارائه شده است:

آنتی بیوتیک‌های موضعی (با کاربرد خارجی): این‌ها شامل اریترومایسین، کلیندامایسین، سولفاستامید (کلارون)، آزلائیک اسید و داپسون است.

رتینوئیدها: Retin-A (ترتینوئین) سالهاست که مورد استفاده قرار می‌گیرد و در عین حال که هنوز هم تأثیر خود را حفظ می‌کند، ملایم‌تر نیز شده اند. رتینوئید‌های جدیدتر شامل آداپلن (دیفرفرین) و تازرووتن (تازوراک) هستند. این دارو‌ها به ویژه برای مسدود کردن منافذ مفید هستند. عوارض جانبی ممکن است شامل تحریک و افزایش خفیف حساسیت به خورشید باشد. Adapalene ۰.۱ ٪ در حال حاضر بدون نسخه در دسترس است و می‌توان آن را حتی در دوره‌های آفتابی استفاده کرد. داروی ترکیبی ژل Epiduo نیز معروف است که حاوی رتینوئید، آداپالن، همراه با آنتی باکتریال، بنزوئیل پراکسید است که به طور معمول یک بار در روز استفاده می‌شود.

دارو‌های خوراکی: پزشکان ممکن است درمان آنتی بیوتیکی را با تتراسایکلین (سومایسین) یا یکی از «سیکلین های» مرتبط با آن، مانند داکسی سایکلین (ویبرامایسین، اوراسه، آدوکسا، آتیدوکس و غیره) و مینوسیکلین (دیناسین، مینوسین) شروع کنند.

سایر آنتی بیوتیک‌های خوراکی که برای درمان جوش مفید هستند عبارتند از: سفادروکسیل، آموکسی سیلین و دارو‌های سولفا است. مشکلات این دارو‌ها می‌تواند شامل واکنش‌های آلرژیک (به خصوص در مورد سولفا)، ناراحتی دستگاه گوارش و افزایش حساسیت به آفتاب باشد.

به طور خاص، داکسی سایکلین بی خطر است، اما ممکن است بعضی اوقات باعث تحریک مری، ایجاد ناراحتی هنگام بلع و افزایش تمایل به آفتاب سوختگی شود. همچنین استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک‌های تتراسایکلین برای جوش، ممکن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند یا باعث مقاومت باکتری‌ها شود، اما به نظر می‌رسد این نگرانی‌ها چندان جدی نباشند.

اسپیرونولاکتون دیگر داروی خوراکی است گیرنده‌های آندروژن (هورمون) را مسدود می‌کند. این دارو می‌تواند باعث حساسیت پستان، بی نظمی قاعدگی و افزایش سطح پتاسیم در جریان خون شود. با این حال، می‌تواند به برخی از زنان مبتلا به جوش مقاوم کمک کند و به طور کلی در زنان جوان نتایج بهتری داشته است.

ایزوترتینوئین یک درمان مناسب برای جوش‌های شدید، زخم آور و مداوم است و از سالی که در اروپا در سال ۱۹۷۱ و ایالات متحده در سال ۱۹۸۲ در اروپا معرفی شد، روی میلیون‌ها بیمار مورد استفاده قرار گرفته است. این دارو برای افرادی که جوش‌های شدید دارند، عمدتاً از انواع کیستیک استفاده می‌شود. اما این دارو عوارض بسیاری شدیدی دارد و برای افرادی که جوش‌های حاد ندارند و می‌خواهند به یکباره از شر جوش‌های خود خلاص شوند، انتخاب بسیار نادرستی خواهد بود.

روش‌های درمانی نوری: در سال‌های اخیر گزارش‌هایی از موفقیت در درمان جوش با استفاده از چراغ‌های مخصوص و دستگاه‌های مشابه، به تنهایی یا همراه با رنگ‌های حساس کننده مخابره شده است. به نظر می‌رسد این روش‌های درمانی بی خطر بوده و می‌توانند مؤثر باشند، اما مشخص نیست که موفقیت آن‌ها دوام دارد یا خیر.

لایه برداری‌های شیمیایی: لایه برداری‌های شیمیایی، چه لایه برداری‌های سطحی (مانند گلیکولیک اسید) که توسط متخصصین زیبایی انجام می‌شود و چه موارد عمیق‌تر که در مطب پزشک انجام می‌شود، فقط از مزایای متوسطی برخوردار هستند و به طور کلی، جایگزین درمان منظم نمی‌شوند.

درمان زخم‌های جوش: برای بیمارانی که جوش آن‌ها از بین رفته است، اما با زخم دائمی مواجه شده اند، گزینه‌های مختلفی وجود دارد. این موارد شامل اقدامات جراحی برای بالا بردن جای زخم‌های عمیق و لیزر برای رفع اسکار‌های کم عمق جوش است. اشکال جدید ترمیم لیزری نسبت به روش‌های قدیمی قوی‌تر بوده و سریعتر بهبود می‌یابد، اگرچه نتایج کامل تری نمی‌دهد و ممکن است این روش برای سه یا چند بار تکرار شود. البته باید توجه داشت که این روش‌های درمانی می‌توانند کمک کنند، اما هرگز در از بین بردن جای زخم‌های جوش کاملاً موفق نیستند.

آیا درمان‌های خانگی برای جوش وجود دارد؟
اگرچه در سایت‌ها و مجلات مختلف مربوط به زیبایی ممکن است درمان‌های خانگی متعددی از جمله استفاده از خمیر دندان یا سرکه برای رفع جوش‌ها بیابید، اما در حقیقت هیچ یک از این درمان‌ها پشتوانه علمی ندارد. شما می‌توانید از برخی از محصولات آرایشی و بهداشتی که بر پایه آب تولید شده اند، استفاده کنید و یا از نوار‌های لایه بردار که در داروخانه هستند بهره بگیرید که البته می‌توانند سودمند باشند. همچنین در مواردی استفاده از بخار آب هم می‌تواند ثمر بخش باشد، اما هنوز مهمترین عامل رعایت بهداشت پوست است.

بهترین راه مراقبت از پوست در برابر جوش چیست؟
شاید بتوان بهترین راه‌های مراقبت از پوست در برابر جوش و آکنه را در موارد ساده ذیل خلاصه کرد:

۱. روزانه دو بار پوست خود را به آرامی تمیز کنید.

۲. از ژل یا کرم حاوی ۵ ٪ بنزوئیل پراکسید استفاده کنید که جایگزین گوگرد یا رزورسینول است. هر روز صبح از پد حاوی ۲ ٪ اسید سالیسیلیک اسید استفاده کنید.

۳. شب‌ها از یک کرم ضدجوش حاوی گوگرد استفاده کنید و آن را به مناطق آسیب دیده بمالید.

۴. از یک مرطوب کننده پوست سبک و آرایش مبتنی بر آب استفاده کنید.

 

آکنه یا جوش چیست؟
«آکنه»، آکنه شایع یا رخ جوش، که مردم آن را با عنوان جوش‌های ناشی از غرور جوانی می‌شناسند یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی و شایع‌ترین علت مراجعه بیماران به پزشکان پوست و مو است.

این بیماری معمولاً هم زمان با بلوغ شروع می‌شود و در تقسیم بندی بیماری‌های پوستی، جزو یکی از بیماری‌های زائده‌های پوست، یعنی مو به حساب می‌آید. ریشه مو در فضای کانال مانندی به اسم «فولیکولِ» مو قرار گرفته و رشد می‌کند.

از طرف دیگر، غدد چربی به عنوان یکی دیگر از زوائد پوستی، ترشحات خود را داخل فولیکول مو تخلیه می‌کنند که به سمت بالا حرکت کرده و روی سطح پوست پخش می‌شوند.

این بیماری به طور معمول همه اغلب افراد را در دوران بلوغ متأثر می‌کند و در این زمینه تاکنون هیچ استثنائی در موضوعاتی مثل نژاد و جنسیت دیده نشده است. تنها تفاوت‌های دیده شده این است که ظهور جوش در زنان گاه حتی در اواسط تا اواخر دهه ۲۰ سالگی نیز رخ می‌دهد. جوش به طور معمول در محل رشد مو‌های صورت، سینه و پشت ظاهر می‌شود. بر این اساس، شکل گیری جوش را در سه نقطه ذیل، اینگونه می‌توان توصیف کرد:

۱. صورت: جوش در این بخش از بدن تقریباً هر فردی را درگیر و مبتلا می‌کند.
۲. پشت: حدود نیمی از افرادی که به جوش مبتلا هستند، در این قسمت از بدن نیز با آن درگیر می‌شوند.
۳. سینه: حدود ۱۵ درصد از افرادی که به جوش مبتلا هستند، در این قسمت از بدن نیز با آن درگیر می‌شوند.

انواع مختلف جوش
در واقع ۶ نوع اصلی جوش وجود دارد که می‌توان آن‌ها را به ترتیب ذیل تقسیم بندی کرد.

جوش‌های سر سیاه: برجستگی‌های کوچک سیاه یا زرد که روی پوست ایجاد می‌شوند. برخی تصور می‌کنند که علت سیاهی این جوش‌ها ورود آلودگی‌های خارجی است، اما این سیاهی در واقع مربوط به پوشش داخلی فولیکول مو است که رنگدانه ایجاد می‌کنند.

جوش‌های سر سفید: ظاهری شبیه به جوش‌های سر سیاه دارند، اما ممکن است در هنگام فشردن آن‌ها سفت‌تر باشند و خالی نشوند.

پاپول ها: برجستگی‌های کوچک قرمز رنگی که ممکن است احساس درد ایجاد کنند.

چرکدانه یا پوسچول: شبیه به پاپول‌ها هستند، اما یک نوک سفید در مرکز دارند، که ناشی از ایجاد چرک است. چرکدانه کمی برجسته‌تر از سطح پوست بوده حاوی مایع اغلب روشنی است که در آن سلول‌های مرده و تجمعی از نوتروفیل‌ها وجود دارد. نوعی جوش دردناک بوده، برجستگی‌های پر از چرک سفید یا زرد رنگ، با پایه قرمز رنگ هستند.

گرهک یا ندول: توده‌های بزرگ و سختی هستند که در زیر سطح پوست ایجاد می‌شوند و می‌توانند دردناک باشند.

کیست: شدیدترین نوع جوش ناشی از آکنه است. کیست ها، توده‌های پر از چرکی هستند که شباهت زیادی به جوش‌ها دارند و بیشترین خطر ایجاد زخم دائمی را دارند.

چرا جوش می‌زنیم؟
هیچ عاملی منفردی نیست که به تنهایی باعث ایجاد جوش شود. جوش هنگامی پدید می‌آید که غدد چربی (روغنی) متصل به فولیکول‌های مو در زمان بلوغ یا به دلیل سایر تغییرات هورمونی تحریک شوند. سبوم (روغن) یک ماده طبیعی است که پوست را روغنکاری و محافظت می‌کند.

همراه با افزایش تولید این ماده روغنی، تغییر در سلول‌های پوستی در دوران بلوغ، سبوم را برای متأثر کردن منافذ فولیکول مستعد می‌کند. این پلاگین در صورتی که توسط یک لایه نازک از پوست پوشانده شده باشد، ظاهر می‌شود، اما در صورت قرار گرفتن در معرض هوا، قسمت در معرض تیره‌تر این پلاگین را «سر سیاه» می‌نامند.

فولیکول موی متأثر شده به تدریج بزرگ می‌شود و با بزرگ شدن آن، ممکن است در دیواره فولیکول پارگی شود و این امر اجازه می‌دهد مواد تحریک کننده و باکتری‌های طبیعی پوست به لایه‌های عمیق‌تر پوست دسترسی پیدا کنند و درنهایت التهاب ایجاد می‌شود. التهاب در نزدیکی سطح پوست، چرکدانه ایجاد می‌کند. التهاب عمیق‌تر منجر به یک پاپول می‌شود و اگر التهاب از این هم عمیق‌تر باشد، کیست ایجاد می‌کند.

 

عواملی وجود دارد که برخلاف تصور معمولاً نقشی در ایجاد جوش ندارند، که برخی از مهمترین آن‌ها را می‌توان به ترتیب ذیل برشمرد:

غذا: والدین اغلب به نوجوانان می‌گویند که از خوردن پیتزا، غذا‌های چرب و سرخ شده و هله هوله خودداری کنند. اگرچه این غذا‌ها در کل ممکن است برای سلامتی مفید نباشند، اما باید دانست که نقش مهمی در ایجاد جوش ندارند. اگرچه برخی از مطالعات اخیر نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی پر کربوهیدرات، شیر و شکلات خالص می‌توانند ایجاد جوش را تشدید کنند، اما این یافته‌ها هنوز به اثبات نرسیده اند.

آلودگی خارجی: جوش‌های سرسیاه، به علت رنگدانه‌ها و روغن اکسید شده به این شکل در می‌آیند و نه آلودگی خارجی. عرق باعث ایجاد جوش نمی‌شود و توسط غدد کاملاً مجزا در پوست پدید می‌آید. از طرف دیگر شستشوی بیش از حد نیز می‌تواند پوست را خشک و تحریک کند.

استرس: بعضی از افراد تصور می‌کنند که استرس باعث پدید آمدن جوش‌ها می‌شود، اما باید دانست که استرس نقش مستقیمی در ایجاد جوش ندارد.



عواملی که باعث ایجاد جوش می‌شوند
با این همه عواملی وجود دارد که بسته به فرد مبتلا، ممکن است عواملی برای ایجاد جوش به شمار روند. برخی از این عوامل را می‌توان به شرح ذیل برشمرد:

وراثت: اگر یکی از والدین شما به جوش شدید مبتلا بوده باشد، به احتمال زیاد شما نیز بدان گرفتار خواهید شد و کنترل آن در چنین افرادی به مراتب سخت‌تر است.

فشار: در بعضی از بیماران، فشار ناشی از کلاه ایمنی، بند‌های کلاه، یقه ها، بند جوراب یا شلوار و ... می‌تواند جوش را تشدید کند.

داروها: بعضی از دارو‌ها ممکن است باعث ایجاد و یا بدتر شدن جوش شوند، مانند دارو‌های حاوی یدیدها، برمید‌ها یا استروئید‌های خوراکی یا تزریقی (یا پردنیزون تجویز شده دارویی یا استروئید‌هایی که بدنسازان یا ورزشکاران گاهی مصرف می‌کنند). دارو‌های دیگری که می‌توانند باعث ایجاد یا تشدید جوش شوند، دارو‌های ضد تشنج و لیتیم هستند، با این حال اکثر موارد جوش به مواد مخدر مربوط نمی‌شوند.

مشاغل: در برخی مشاغل، قرار گرفتن در معرض محصولات صنعتی مانند روغن‌های برش ممکن است باعث ایجاد جوش شود.

مواد آرایشی و بهداشتی: برخی از مواد آرایشی و محصولات مراقبت از پوست باعث گرفتگی منافذ پوست می‌شوند. در هنگام خرید محصولات آرایشی و بهداشتی مربوط به پوست، حتماً باید به ترکیبات محصول و هشدار‌های مربوط به استفاده از آن‌ها دقت کنید و اگر دغدغه‌های مربوط به جوش را دارید باید حساسیت بیشتری در این زمینه به خرج دهید. یک پیشنهاد این است که محصولاتی را انتخاب کنید که «مبتنی بر آب» باشند چرا که برای افراد درگیر با جوش، مفید‌تر هستند.

 

مشکلات پوستی که نباید با جوش اشتباه گرفت
روزاسه: روزاسه یا آکنه دوران بزرگسالی عبارت است از التهاب و قرمزی مزمن پوست صورت (معمولاً گونه‌ها، بینی و پیشانی) است، اما در واقع این بیماری آکنه نیست. این بیماری هر دو جنس (به خصوص افراد با رنگ روشن پوست) را درگیر می‌کند، ولی در زنان سه برابر شایعتر است. سن بروز روزاسه معمولاً ۳۰ تا ۶۰ سال است.

جوش اصلاح: به این حالت گاهی اوقات «برجستگی‌های تیغ» یا «راش تیغ» نیز گفته می‌شود. وقتی اصلاح می‌کنید و انتهای موهایتان را به پوست نزدیک کردید، مو‌ها در پوست پیچیده و باعث ایجاد برآمدگی‌هایی می‌شوند. این یک مشکل مکانیکی است و درمان آن شامل کمتر تراشیدن مو (یا ریش گذاشتن و یا لیزر مو) است. البته سودوموفیکولیت (جوش اصلاح) در بیمارانی که جوش دارند نیز می‌تواند رخ دهد.

فولیکولیت: جوش‌ها می‌توانند در قسمت‌های دیگر بدن مانند شکم، باسن یا پا‌ها ایجاد شوند. اما این‌ها نه جوش بلکه فولیکول‌های ملتهب هستند. اگر این موارد به خودی خود برطرف نشوند، پزشکان می‌توانند آنتی بیوتیک خوراکی یا خارجی را تجویز کنند که به طور کلی برای جوش استفاده نمی‌شوند.

فولیکولیت گرم منفی: برخی از بیمارانی که مدت طولانی با آنتی بیوتیک خوراکی تحت درمان قرار گرفته اند، پاستول‌های پر از باکتری‌های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک‌هایی که قبلاً استفاده کرده اند را توسعه می‌دهند. آزمایش‌های کشت باکتریایی می‌توانند این میکروب‌ها را شناسایی کنند و باعث می‌شود پزشک آنتی بیوتیک‌های مختلف یا سایر روش‌های درمانی را تجویز کند.

 

چه کسی باید شروع به درمان جوش کند؟
از آنجایی که هر کسی ممکن است در دوره‌ای دچار جوش شود، مناسب‌ترین زمان برای درمان آن وقتی است که جوش ممکن است سبب ایجاد زخم شود و یا باعث آزار فرد شود. البته باید یاداور شد که همیشه فرد نمی‌تواند چنین حالت‌هایی را به سادگی پیش بینی کند و ممکن است به یک باره درگیر جوش‌های شدید شود و یا درست قبل از یک مراسم مهم مثل جشن ازدواج با یک جوش ملتهب بزرگ مواجه شود؛ بنابراین مراجعه به یک متخصص می‌تواند به شما در تنظیم یک پروسه چگونگی درمان کمک کند.

چگونه از شر جوش‌ها خلاص شویم؟
تغییر در سبک زندگی
اعتدال و نظم چیز‌های خوبی است، اما همه نمی‌توانند هشت ساعت بخوابند، سه وعده غذایی سالم در روز بخورند و روزانه مقدار زیادی آب بنوشند؛ بنابراین احتمالاً مفیدترین تغییر در شیوه زندگی می‌تواند این باشد که از فشردن جوش‌ها خودداری کنید.

بازی با جوش‌های کوچک تقریباً همیشه باعث می‌شود که برجستگی‌ها برای مدت طولانی تری قرمز و برآمده باقی بمانند و در این زمینه، تمیزی و دقت شما هم نمی‌تواند هیچ نقش مفیدی بازی کند. افراد اغلب از قرمزی به عنوان «زخم» یاد می‌کنند، اما خوشبختانه این نوع جوش‌ها معمولاً دائمی نیست. این تنها علامتی است که اگر به آن دست نزید، ممکن است طی چند ماه بهبود یابد.

منافذ را باز کنید
ویزیت‌های گاه به گاه به متخصص زیبایی که متخصص از بین بردن بی خطر جوش‌های سر سیاه در هنگام صورت است می‌تواند سودمند باشد.

 

پاکسازی و مراقبت از پوست
اگر با جوش درگیر بوده اید احتمالاً تاکنون مطالب مختلفی را سایت‌ها و مجلات خوانده باشید که یک محصول جادویی یا رژیم عذایی خاصی را برای از میان بردن جوش‌ها به شما پیشنهاد می‌کند، اما باید توجه داشته باشید که از لحاظ علمی چنین چیزی برای عموم افراد وجود ندارد و جوش‌ها با اشخاص مبتلا و موقعیت‌های مختلف افراد مرتبط هستند؛ بنابراین تا می‌توان باید در خصوص مسائل مربوط به مراقبت از پوست حساس بود. در این خصوص راه‌های ساده‌ای وجود دارد که می تواند پوست شما را سالم و پاک نگه دارد.

استفاده از پاک کننده‌های ملایم: شستشو یک یا دو بار در روز با یک نوار تمیز کننده مرطوب یا مایع باعث تمیز شدن پوست می‌شود و حساسیت و تحریک پوستی را به حداقل می‌رساند.

استفاده از پاک کننده‌ها و ماسک‌های لایه برداری: انواع اسکراب‌های خفیف، لایه بردار‌ها و ماسک‌ها می‌تواند کمک کننده باشند. این محصولات ممکن است حاوی اسید سالیسیلیک باشند که آن را به یک عامل لایه برداری بسیار ملایم تبدیل می‌کند. این محصولات لایه بیرونی پوست را از بین می‌برند و بدین ترتیب منافذ را باز می‌کنند. محصولاتی که حاوی اسید‌های گلیکولیک یا آلفا هیدروکسی نیز هستند، اکسلفیپیت‌های پوست را نرم می‌کنند.

رتینول: این ماده مشتق از ویتامین A می‌تواند به تقویت لایه برداری پوست کمک کند، اما نباید آن را با داروی Retin-A اشتباه گرفت.

 

کاهش باکتری‌ها
پاک کننده‌های ضد باکتریایی: محبوب‌ترین ماده در پاک کننده‌های ضد باکتری بدون نسخه، بنزوئیل پراکسید است.

پاک کننده‌های موضعی (خارجی): پاک کننده‌های ضد باکتریایی به شکل ژل، کرم و لوسیون‌هایی که در ناحیه آسیب دیده اعمال می‌شوند را نیز می‌توان مورد استفاده قرار داد. ترکیبات فعال این مواد که باکتری‌های سطحی را از بین می‌برند شامل بنزوئیل پراکسید، گوگرد و رزورسینول است. اما توجه داشته باشید که خیلی نباید فریب محصولات گران قیمتی شوید که در رسانه تبلیغ می‌شوند، چرا که گاه نمونه‌های بسیار ارزان‌تر و حتی قوی‌تر آن را در داروخانه‌ها بیابید.

بنزوئیل پراکسید در تعداد کمی از افراد باعث سوزش پوست و پوسته پوسته شدن پوست می‌شود که به محض قطع مصرف این محصول از بین می‌رود. به خاطر داشته باشید که بنزوئیل پراکسید یک سفیدکننده است، بنابراین اجازه ندهید محصولات حاوی بنزوئیل پراکسید با پارچه‌ها در تماس باشند.

 

چربی‌های اضافی را کاهش دهید‌
نمی‌توان جلوی تولید غدد چربی را گرفت. حتی ایزوترتینوئین نیز فقط برای مدتی غده‌های چربی را کند می‌کند و پس از قطع آن، مجدداً فعالیت طبیعی خود را از سر می‌گیرند. با این حال هنوز هم می‌توان از چربی موجود در سطح پوست خلاص شد و ظاهر درخشنده آن را کاهش داد:

۱. برای از بین بردن چربی می‌توانید از یک قابض / تونر ملایم استفاده کنید. (بسیاری از مواد را می‌توان از داروخانه‌ها و همچنین و یا فروشگاه‌های معتبر محصولات آرایشی تهیه کرد.)

۲. محصولاتی که حاوی اسید گلیکولیک یا یکی دیگر از اسید‌های هیدروکسی آلفا هستند نیز با ایجاد لایه برداری در لایه سطحی پوست، در پاکسازی چربی پوست بسیار مفید هستند.

۳. ماسک‌های حاوی گوگرد و سایر مواد تشکیل دهنده‌ای از این قبیل، روغن صورت را بیرون می‌کشند.

۴. پد‌های ضد باکتریایی حاوی بنزوئیل پراکسید نیز می‌توانند به از بین بردن چربی اضافی پوست کمک کنند.

 

پزشکان چگونه جوش را درمان می‌کنند؟
اگر فردی قادر به کنترل کافی جوش‌های خود نیست، بهتر است با پزشک یا متخصص پوست و مراقبت‌های اولیه مشورت کند. هدف از درمان، باید پیشگیری از زخم باشد (نه یک چهره بی عیب و نقص) به گونه‌ای که پس از برطرف شدن شرایط به طور خودجوش، هیچ نشانه‌ای ماندگار از درد و رنج وجود نداشته باشد. در اینجا برخی از درمان‌های موجود ارائه شده است:

آنتی بیوتیک‌های موضعی (با کاربرد خارجی): این‌ها شامل اریترومایسین، کلیندامایسین، سولفاستامید (کلارون)، آزلائیک اسید و داپسون است.

رتینوئیدها: Retin-A (ترتینوئین) سالهاست که مورد استفاده قرار می‌گیرد و در عین حال که هنوز هم تأثیر خود را حفظ می‌کند، ملایم‌تر نیز شده اند. رتینوئید‌های جدیدتر شامل آداپلن (دیفرفرین) و تازرووتن (تازوراک) هستند. این دارو‌ها به ویژه برای مسدود کردن منافذ مفید هستند. عوارض جانبی ممکن است شامل تحریک و افزایش خفیف حساسیت به خورشید باشد. Adapalene ۰.۱ ٪ در حال حاضر بدون نسخه در دسترس است و می‌توان آن را حتی در دوره‌های آفتابی استفاده کرد. داروی ترکیبی ژل Epiduo نیز معروف است که حاوی رتینوئید، آداپالن، همراه با آنتی باکتریال، بنزوئیل پراکسید است که به طور معمول یک بار در روز استفاده می‌شود.

دارو‌های خوراکی: پزشکان ممکن است درمان آنتی بیوتیکی را با تتراسایکلین (سومایسین) یا یکی از «سیکلین های» مرتبط با آن، مانند داکسی سایکلین (ویبرامایسین، اوراسه، آدوکسا، آتیدوکس و غیره) و مینوسیکلین (دیناسین، مینوسین) شروع کنند.

سایر آنتی بیوتیک‌های خوراکی که برای درمان جوش مفید هستند عبارتند از: سفادروکسیل، آموکسی سیلین و دارو‌های سولفا است. مشکلات این دارو‌ها می‌تواند شامل واکنش‌های آلرژیک (به خصوص در مورد سولفا)، ناراحتی دستگاه گوارش و افزایش حساسیت به آفتاب باشد.

به طور خاص، داکسی سایکلین بی خطر است، اما ممکن است بعضی اوقات باعث تحریک مری، ایجاد ناراحتی هنگام بلع و افزایش تمایل به آفتاب سوختگی شود. همچنین استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک‌های تتراسایکلین برای جوش، ممکن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند یا باعث مقاومت باکتری‌ها شود، اما به نظر می‌رسد این نگرانی‌ها چندان جدی نباشند.

اسپیرونولاکتون دیگر داروی خوراکی است گیرنده‌های آندروژن (هورمون) را مسدود می‌کند. این دارو می‌تواند باعث حساسیت پستان، بی نظمی قاعدگی و افزایش سطح پتاسیم در جریان خون شود. با این حال، می‌تواند به برخی از زنان مبتلا به جوش مقاوم کمک کند و به طور کلی در زنان جوان نتایج بهتری داشته است.

ایزوترتینوئین یک درمان مناسب برای جوش‌های شدید، زخم آور و مداوم است و از سالی که در اروپا در سال ۱۹۷۱ و ایالات متحده در سال ۱۹۸۲ در اروپا معرفی شد، روی میلیون‌ها بیمار مورد استفاده قرار گرفته است. این دارو برای افرادی که جوش‌های شدید دارند، عمدتاً از انواع کیستیک استفاده می‌شود. اما این دارو عوارض بسیاری شدیدی دارد و برای افرادی که جوش‌های حاد ندارند و می‌خواهند به یکباره از شر جوش‌های خود خلاص شوند، انتخاب بسیار نادرستی خواهد بود.

روش‌های درمانی نوری: در سال‌های اخیر گزارش‌هایی از موفقیت در درمان جوش با استفاده از چراغ‌های مخصوص و دستگاه‌های مشابه، به تنهایی یا همراه با رنگ‌های حساس کننده مخابره شده است. به نظر می‌رسد این روش‌های درمانی بی خطر بوده و می‌توانند مؤثر باشند، اما مشخص نیست که موفقیت آن‌ها دوام دارد یا خیر.

لایه برداری‌های شیمیایی: لایه برداری‌های شیمیایی، چه لایه برداری‌های سطحی (مانند گلیکولیک اسید) که توسط متخصصین زیبایی انجام می‌شود و چه موارد عمیق‌تر که در مطب پزشک انجام می‌شود، فقط از مزایای متوسطی برخوردار هستند و به طور کلی، جایگزین درمان منظم نمی‌شوند.

درمان زخم‌های جوش: برای بیمارانی که جوش آن‌ها از بین رفته است، اما با زخم دائمی مواجه شده اند، گزینه‌های مختلفی وجود دارد. این موارد شامل اقدامات جراحی برای بالا بردن جای زخم‌های عمیق و لیزر برای رفع اسکار‌های کم عمق جوش است. اشکال جدید ترمیم لیزری نسبت به روش‌های قدیمی قوی‌تر بوده و سریعتر بهبود می‌یابد، اگرچه نتایج کامل تری نمی‌دهد و ممکن است این روش برای سه یا چند بار تکرار شود. البته باید توجه داشت که این روش‌های درمانی می‌توانند کمک کنند، اما هرگز در از بین بردن جای زخم‌های جوش کاملاً موفق نیستند.

 

آیا درمان‌های خانگی برای جوش وجود دارد؟
اگرچه در سایت‌ها و مجلات مختلف مربوط به زیبایی ممکن است درمان‌های خانگی متعددی از جمله استفاده از خمیر دندان یا سرکه برای رفع جوش‌ها بیابید، اما در حقیقت هیچ یک از این درمان‌ها پشتوانه علمی ندارد. شما می‌توانید از برخی از محصولات آرایشی و بهداشتی که بر پایه آب تولید شده اند، استفاده کنید و یا از نوار‌های لایه بردار که در داروخانه هستند بهره بگیرید که البته می‌توانند سودمند باشند. همچنین در مواردی استفاده از بخار آب هم می‌تواند ثمر بخش باشد، اما هنوز مهمترین عامل رعایت بهداشت پوست است.

 

بهترین راه مراقبت از پوست در برابر جوش چیست؟
شاید بتوان بهترین راه‌های مراقبت از پوست در برابر جوش و آکنه را در موارد ساده ذیل خلاصه کرد:

۱. روزانه دو بار پوست خود را به آرامی تمیز کنید.

۲. از ژل یا کرم حاوی ۵ ٪ بنزوئیل پراکسید استفاده کنید که جایگزین گوگرد یا رزورسینول است. هر روز صبح از پد حاوی ۲ ٪ اسید سالیسیلیک اسید استفاده کنید.

۳. شب‌ها از یک کرم ضدجوش حاوی گوگرد استفاده کنید و آن را به مناطق آسیب دیده بمالید.

۴. از یک مرطوب کننده پوست سبک و آرایش مبتنی بر آب استفاده کنید.

 

منبع



:: برچسب‌ها: جوش صورت ,
:: بازدید از این مطلب : 44
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 5 شهريور 1399 | نظرات ()